Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

FRA: Tjat om terrorister

Men det var då värst vad alliansen håller på att tjata om sina terrorister. DN har en lång artikel om att de ska nu förklara varför lagen behövs.

Mats Brännström, Göteborgscenterns ordförande, vill “presentera information om lagen till sina medlemmar på ett så tydligt sätt som möjligt“. Jag tycker de flesta verkar ha förstått den här lagen ganska bra redan.

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann säger att det är “i grunden en anti-terrorlag“. Jo, det finns så många terrorister i Sverige. Själv brukar jag alltid vissla på tunnelbanan, för att skrämma bort vargarna. Det är klart jag aldrig har sett några vargar, jag visslar ju, alltså fungerar det. Sedan säger han att det ändå inte är så många som har lämnat partiet, och det inte är någon gräsrotsrevolt. Nej, absolut inte. Krig är fred. Avlyssning är frihet.

Sedan kommer folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag och säger att de “behöver ta kritiken på allvar“. Ja, det behöver det. Det är inte samma sak som att de kommer ta kritiken på allvar. Det där är den typen av formuleringar och lögner som fungerar på folk med ensiffrig IQ eller ensiffrig ålder, men inte oss andra.

Det här är alltså det bästa de kan komma med för att försvara den här lagen. Jag är inte helt imponerad.

Nej, jag vet att artikeln inte handlade om försvaret av lagen, utan att de nu skulle gå ut med information för att försvara den. Men, om det hade varit så att det faktiskt hade funnits några enkla och vettiga argument, så hade de absolut sett till att få ut dem i den här artikeln. Det gjorde de inte. Alltså finns de argumenten inte.

Andra bloggar intressant om: fra, övervakning, Politik, alliansen.

pixelstats trackingpixel

June 27th, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | 7 comments

 • Pingback: opassande » Blog Archive » Centerbekymmer, hysteriska svenskar och kreativt motstånd mot FRA

 • http://www.minamoderatakarameller.blogspot.com Mary

  Ja man kan ju undra vad som var meningen med den artikeln. Men det är väl som ni programmerare brukar säga. Det finns inga kända buggar ;-)

  Marys last blog post..Det där med rationalitet…

 • http://www.losatankar.se WysiWyg

  Det ligger faktiskt något i påståendet att det inte är många som lämnat partiet. För det är det inte.

  I den undersökning som presenterades i AB så var det väldigt få som bytte parti pga FRA-lagen.

  Detta beror självklart främst på att motståndet är störst bland de som aldrig röstat, och att det inte finns något tydligt alternativ. Alla riksdagspartierna, med förbehåll för MP, är på ett eller annat sätt insyltade i det hela.

  Problemet som både PP och MP har är att de upplevs som “enfråge-partier”. Lägg sedan till att i de flestas ögon så är frågan för PP att “snorungarna inte ska behöva betala för sig”.

  Jag tror vi behöver presentera ett riktigt liberalt alternativ, ett parti som inte bara har en enda fråga på ordningen. Jag tror vi skulle norpa mer eller mindre hela Alliansens röster bara där.

 • admin

  Nej, det är sant att det inte är så många som har lämnat dem. Men det är de viktigaste väljarna, de som raggar folk på torget och arbetsplatsen.

 • http://www.losatankar.se WysiWyg

  Tror du helt ärligt att någon som är kapabel att tänka i så många steg faktiskt ens skulle ta i FRA, lag eller organisation, med tång? ;-)

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Ingvar Åkesson ljuger ännu mer

 • Pingback: delade | Nej, en generaldirektör kan sannerligen inte veta allt