Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Uppåt för skivförsäljningen

Den uppmärksamme läsaren kunde i morse i Metro se en liten tvåradersnotis högst upp på en sida att skivförsäljningen nu är på väg upp igen. Det var inte ens värt en riktig artikel, utan stod uppe i marginalen.

Men hur kan det vara sant? Fildelningen har ju knappast minskat, och Pirate Bay är lika mycket online som alltid.

Den minskade försäljning av meningslösa plastbitar som har skett senaste åren kanske inte alls bara beror på fildelningen? Nää… så kan det ju inte vara. För det skulle ju betyda att det har stiftats massor med lagar och påhitt för att lösa ett problem som inte finns, och mediabranschen ska ha spenderat absurda mängder pengar (de där som kunderna har betalat, i tron att det skulle gå till några upphovsmän) på DRM-trams som ändå inte fungerar.

Andra bloggar om: musik, fildelning, drm.

pixelstats trackingpixel

September 26th, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | no comments