Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Lite röstfiske, tack

Förr i tiden så ägnade sig politikerna åt röstfiske, och införde alla möjliga saker för att göra väljarna glada.

Numera så kommer FRA-lagen, en extremt överdriven IPRED1, och hur många andra lagar som helst, vars enda syfte är att göra några amerikanska mediabolag glada.

Kan vi inte få lite röstfiske igen? Det vore på något sätt kul att se någon politiker göra någonting överhuvudtaget så skulle öka möjligheten att de blev röstade på, för nu verkar det vara en tävling i vem som kan bli hatad av flest väljare. De får gärna bli lite populistiska om de vill, det gör inget. Men sluta med den här jakten i att hitta på den lag som irriterar flest, för risken är att de som är det största hotet mot den medborgerliga friheten, dvs alliansens ministrar, råkar illa ut. När folk blir trängda och övervakade in absurdum, slår de tillbaka. Alltid.

De som fortfarande tror att det här handlar om rätten att ladda hem musik och film gratis tycker jag bara synd om.

Media: Aftonbladet, DN.

Bloggat om Piratjägarlagen, Antipiratlagen, Ipred1 nyligen (lista från Rick, med data från knuff.se): Opassande | Anna Troberg | Rick Falkvinge (pp) | Svensson | ProjektPåRiktigt | Opassande igen | Hax | satmaran | Rick Falkvinge (pp) igen | Opassande #3 | Davids åsikter | Samtidigt i Uppsala | Klibbnisses Blogg | Intensifier | Hax igen | Svensson igen | Bitchslap Barbie | Dumheterna | Rick Falkvinge (pp) #3 | Motpol | Josef säger… | Copyriot | Rick Falkvinge (pp) #4 | Anna Troberg igen | Christian Engström (pp) | Hax #3 | satmaran igen | Dynamic Man

Andra bloggar om: Politik, fra, övervakning, bodströmsamhället, censur, alliansen, musik, film, fildelning, internet, terrorism, IPRED1, piratjägarlagen.

pixelstats trackingpixel

October 23rd, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | 20 comments