Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Mitt mail till riksdagsledamöterna

Inspirerad av Christian Engström surfade jag till maila-riksdagen.webs.com och skickade följande mail. Kanske inte världens bästa, men i det här läget känns det som att det är bättre att skicka någonting än ingenting alls.

Hejsan,

Jag blir mycket orolig när jag ser att vi håller på att få privata intressenter som ska få högre befogenheter än polisen när det gäller internet. Det är bara att titta på USA för att se hur illa det går då.

De enda som vill ha den extrema överdrift av IPRED1 som nu ligger som förslag är mediebolag som i snart 15 års tid har låtsas som om internet inte existerar, och några mycket lätträknade kreatörer av olika slag. De allra flesta författare, musiker och filmare har inget som helst intresse av att göra hela svenska folket till fiender. Det lönar sig mer att vara deras vän, som t.ex. Paulo Coelho, Anna Troberg och Jesper Värn som har lagt ut sina böcker på nätet, och därmed ökat försäljningen. Något behov av att få pengar så fort något de har skrivit kopieras från en dator till en annan finns inte.

Det måste finnas proportionalitet i de lagar som stiftas, och att riskera att en hel familj förlorar möjlighet till arbete och socialt liv, och får sin ekonomi ruinerad för att det har skickats “fel” fil över deras uppkoppling är helt absurt. Jag ber er därför att rösta nej till både den här lagen och alla andra som hotar rätten till privat kommunikation. Det är det som är grunden till vår fria demokrati, inte att företag ska ha rätt att leka polis och hota folk till tystnad.

Vänligen,
/Daniel Brahneborg

Inte för att jag kommer rösta på något annat än Piratpartiet tills de inte längre behövs, men än så länge måste vi ju piska lite ordning i de politiker som sitter i riksdagen.

Andra som skriver om antipiratlagen (lista från Anna Troberg): Rick Falkvinge, Rick Falkvinge, Rick Falkvinge, Opassande, Opassande, Anna Troberg, Jonathan Lundkvist, Lars Holmqvist, Mackan Andersson, Mark Klamberg, Henrik Alexandersson, Henrik Alexandersson, Karl Sigfrid, Mary, Christopher Kullenberg, Mikael von Knorring, Daniel Brahneborg, Kulturbloggen, Svensson, Projekt på riktigt, Arvid Falk, Daniel Scythe, Nihao Kenny, Polispatrullen, Satmaran, Anarkia, Niklas Wiklander, Peter Pettersson, Bitchslap Barbie, Bitchslap Barbie, Igoreyou, Klibbnisse, Dumheterna, Motpol, Viskot, Hiro, Mikael Wendt, Jinge, Esggold, Josef, Anna G Rahm, Studsboll, Den osynliga bloggen, Bloggen som inte finns, Scheibel Julin, Young Modern, Christian Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och Smålandsposten

Andra bloggar om: Politik, övervakning, bodströmsamhället, alliansen, musik, film, fildelning, internet, IPRED1, piratjägarlagen.

pixelstats trackingpixel

October 23rd, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | 25 comments