Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Ett par svar

Jag fick ett par svar i alla fall på gårdagens mail, vilket jag inte alls är missnöjd med. Hade jag fått 349 svar hade jag snarast fått en lättare hjärtattack.

Först svarade Margareta B Kjellin (m), som påpekade “Glöm inte villkoret att en domstol ska säga om ip numret får lämnas ut“. Hur mycket motstånd domstolarna ger när mediabolagen säger “hoppa!” har vi ju sett.

Sedan svarade Kalle Larsson (v), att de “från vänsterpartiets sida gör vi vad vi kan för att stoppa den idiotiska lagstiftning.“. Han fick ett stort tack tillbaka.

Som nummer tre kom Katarina Brännström (m), som började med “Precis som många andra har du troligen inte läst lagförslaget, eller inte förstått” (som med FRA-lagen, kanske?), sa att hon hade fått många brev från författare och låtskrivare, och skickade ett snyftbrev från någon skivbolagskille som hade fått lägga ner eftersom han trodde att han behövde konkurrera med Pirate Bay. Hon tillade att det var “något för dig att fundera över“, så jag använde samma formulering när jag skickade Ole Husgaards text tillbaka till henne. Svaret då blev “Alla typer av immateriella rättigheter omfattas av direktivet, tex upphovsrätt, patent, varumärkesrätt mm i både fysisk och digital miljö. Det kan alltså jämföras med kopior av märkeskläder, väskor etc“. Att jämställa fysiska och digitala saker och inte förstå skillnaden känner vi igen från diskussionerna om mjukvarupatent. Det behövs verkligen ett generationsskifte bland politikerna, för det verkar omöjligt att få den där poletten att ramla ner.

Jag måste förresten ta med en mening från skivbolagskillens mail, för jag tyckte det var lite sött.

Däremot är jag säker på att en majoritet av alla som idag fildelar inte är brottslingar eller “super-pirater” typ Piratpartister och allt vad de heter.

Andra bloggar intressant om: Politik, övervakning, bodströmsamhället, bloggosfären, alliansen, musik, film, fildelning, programmering, teknik, internet, ekonomi.

Tack Emma för korrekturen. :)

pixelstats trackingpixel

October 24th, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | 3 comments

 • http://opassande.se emma

  Tror det blev något galet med inklistringen där — såvida inte Kalle Larsson är en gammal skivbolagskille? :)

  emmas last blog post..Trakassering, desinformation och opinionsbildning

 • Pingback: IPRED1: Vilka är det som är pirater nu? | Illinoise

 • Bengt Svensson

  Citat – Först svarade Margareta B Kjellin (m), som påpekade “Glöm inte villkoret att en domstol ska säga om ip numret får lämnas ut“ – slut citat

  Snacka om att vara bortfintad, utan koll och offside.
  För det första så kan man inte kalla det för en domstol som tar ett beslut baserat på en parts uppgifter och dessutom hemlighåller detta beslut för motparten.
  För det andra så handlar det om att lämna ut en abbonemangshavares IDENTITET (ej IPnr), utan att ha minsta belägg på om denna kan tänkas vara ansvarig eller ej.