Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Niklas drar fel slutsats

Det är synd att Niklas Strömstedt drog helt fel slutsats igår. Han insåg ju själv hur trevligt det är att sprida musik man gillar. När det dessutom är artister som inte säljs så mycket längre, är ju den ekonomiska skadan obefintlig.

Mary Jensen brukar säga att hon önskade att Fredrik Reinfeldt gick ut och sa “oj, jag förstod inte vad det skulle få för effekter, vi drar tillbaka hela FRA-lagen och börjar från början”. Tänk om Niklas istället för att be om ursäkt, något som ändå inte kommer fungera för oss två miljoner andra som gör samma sak, hade gått ut och sagt “oj, jag förstod inte vad den här lagen skulle få för konsekvenser (jag reagerade nog likadant som Josh på de fyra monitorerna…), nu tar vi och kollar på de här med nya friska ögon för att se vad som egentligen händer, och om det faktiskt är ett problem”. Inse hur mycket positiv cred han skulle ha fått. Spaltkilometer med blogginlägg. Folk skulle lyssna på hans musik 24/7, för att se vilken skiva som var bäst, och sedan skulle en bra tajmad samlingsskiva slå alla rekord i jul.

Jag antar att hans musik är bra, eftersom han är relativt känd. Däremot har jag inte själv köpt någon skiva av honom, och jag tänker inte kolla runt på nätet för att se vad han har gjort för att se om något fångar mitt intresse. Han vill ju ge mig miljonböter i så fall.

Timbuktu har lite bättre koll, även om jag fortfarande verkligen inte gillar fildelningsavgifter. Den bästa kommentaren i den artikeln tycker jag är den här:

Hur ska vi få folk att VILJA betala för musik – eller någonting annat – på nätet? Vi borde lägga vår kraft på att förstå och utnyttja nätets kommersiella potential.

Precis. Internet är en reklamkanal. Problemet är att få folk att vilja betala, inte att tvinga dem till det. Tumme upp.

Artiklar: DN 1, DN 2,

Andra bloggar intressant om: Politik, fra, övervakning, censur, bloggosfären, reklam, moral, musik, fildelningavgift, nedladdningsavgift, fildelning, ekonomi, internet, Ipred, fra, niklas strömstedt, timbuktu.

pixelstats trackingpixel

November 14th, 2008 Posted by Daniel Brahneborg | Uncategorized | 3 comments