Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Martin Aagård förstår inte yttrandefrihet

Martin Aagård, vad pratar du för goja?

Ett år senare är det plötsligt lite tydligare vad de ville använda sin frihet till.

Jisses. Även Aftonbladet borde väl förstå konceptet yttrandefrihet? Ett litet uttryck som “Jag avskyr din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den” (Voltaire) t.ex?

Att mediebranschen försöker med guilt By Association är en sak, men när en tidning som ju rimligtvis borde vara beroende av den yttrandefrihet som vi pirater kämpar för, blir det lite konstigt.

En rörelse som ville göra omstart på kulturlivet, musikindustrin och kvalitetsbegreppet genom att avskaffa upphovsrätten.

Att hela kultursektorn måste tänka om är det ju ingen som tvivlar på längre. “Omstart på kvalitetsbegreppet”? Va? Och nej, det är fortfarande ingen som vill avskaffa upphovsrätten. Har vi inte diskuterat just det till leda vid det här laget? Däremot behöver den göras om, vilket till och med Dagens Industri skrev på ledarplats häromdagen.

Tillägg: Jag skrev en kommentar om att Politiskt Inkorrekt inte alls låg hos PRQ. Den låg kvar i några sekunder, sedan togs den bort. Även “Kolla var PI ligger någonstans” togs bort. Liten Martin har klantat sig, och försöker sopa spåren bäst han kan. Är det jobbigt med yttrandefrihet?

Läs även andra bloggares åsikter om internet, fildelning, politik, the pirate bay, martin aagård.

pixelstats trackingpixel

February 17th, 2010 Posted by Daniel Brahneborg | blogg | 7 comments

 • Erik Nilsson

  Mest intressanta är nog ändå dessa saker:
  1) PRQ ägdes aldrig av Fredrik Neij.
  2) Gottfrid Svartholm sålde PRQ för snart två år sedan.
  3) Sajten i fråga (Politiskt inkorrekt) ligger hos en ISP i USA, och inte PRQ alls överhuvudtaget.

  Tar man dessa fakta i betraktning (testa t.ex. att pinga sajten och se att det faktiskt är hos en amerikansk ISP och inte hos PRQ, samt kolla bolagsverket om någon av de anklagade är med som ägare eller ens i styrelsen för PRQ) så framkommer en rätt personlig hatvibb från artikelförfattaren som egentligen bara mosar ut hat mot personer han inte gillar.

  Dessutom, vilka källor anger han? Inte en enda. Inte “enligt tidning XXX” eller så. Därmed står han som egen källa, och har antingen ignorerat att göra research eller så helt enkelt hittat på vad som skrivits. Fantastiskt dåligt.

 • Daniel Brahneborg

  Erik: Oh, det var alltså SÅ illa? Jisses.

 • Erik Nilsson

  Detta var droppen för mig när det gällde att se på Aftonbladet som någorlunda seriöst. Man kan enkelt pinga bara för att se att artikeln är fel. Aftonbladet förutsätter därmed att deras läsare är så korkade att de inte ens kan ta reda på fakta själva…

 • http://www.thomastvivlaren.se/ Thomas Tvivlaren

  Manuell trackback:

  Yttrandefrihetspråmen sjunker
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Yttrandefrihetspråmen sjunker =-.

 • Nisse

  Bla bla bla bla osv …

 • Daniel Brahneborg

  Nisse: Huh?

 • Pingback: Rädda Sverige,nu! » Slå ut ordets makt – smart?