Basic personligt

Daniel Brahneborgs blogg

Två problem med LG G3

Jag har hittat två stycken problem med LG G3. Kan ju lika gärna skriva ner dem, om någon googlar på det.

Det första är bankappen Swish, som helt enkelt inte fungerar på den modellen. Bankgirot och LG jobbar på det sedan en vecka tillbaka, men jag har inte fått någon ETA än. SEB vet om problemet.

Det andra är lite mer irriterande. Mina senaste lurar är Bose QuietComfort 3, som jag hittade när jag letade efter ett headset med rätt typ av öronkuddar, som inte satt så förbannat hårt som Marshall Major. De funkar på morgnarna, men på vägen hem från jobbet tänds ikonen en kort sekund, sedan släcks den, och därefter kommer ljudet ur den inbyggda högtalaren istället.

Jag experimenterade lite mer, mailade LG fram och tillbaka, och kan nu konstatera att mobilen vägrar prata med de där lurarna om den har mindre än runt 70% av batteriet kvar. Igår funkade 65%, idag dog de vid 72%. Dessutom, vilket är ännu knäppare, så ger både LG’s egna lurar och Marshall-lurarna en fin “headset”-ikon högst upp, medan Bose-lurarna istället ger en ikon med en hörlurskontakt. Första personen hos LG som jag pratade med hade ingen aning om vad det var för ikon ens, så jag fick maila ett screenshot.

Nu ligger bollen hos LG, som får reda ut det här.

Att mitt förrförra headset inte funkade tillsammans med Rosetta Stone må kanske vara hänt. Några hundralappar hit eller dit. Men Bose-lurarna var… öh… typ lite dyrare. Det ska komma ut ljud, och gå lite ljud tillbaka. That’s it. Skärpning. Visst, knapparna för att byta låt funkar bara på iPhone tydligen, men det gör ju ingenting.

Edit 2014-08-19: Swish funkar numera. Enligt LG ska det komma en uppdatering senare denna månad som ska åtgärda problemet med hörlurarna.

pixelstats trackingpixel

July 10th, 2014 Posted by Daniel Brahneborg | blogg | 3 comments

 • Anonymous

  Med anledning av en artikel på slashdot nyligen tänkte jag tipsa om de Bruijn-sekvenser för portkodsknäckande, men så så jag i bloggen här att det var gamla nyheter… Du har tydligen en LG G3 också. Skaffade en sådan i julas och är mycket nöjd (N900 hade dock ett plus: en bli-root app i officiella appstoren). Har du provat google cardboard?

 • http://blogg.ricercar.se/basic Daniel Brahneborg

  Kul att du också har den! Steget till G4 verkar för litet för att jag ska orka byta redan, även om den uppdaterade kameran (som de ju förbättrade rejält från G2 till G3 också) verkar cool.

  Nej, jag har bara sett enstaka bilder på cardboard, inte fattat poängen med den.

 • Anonymous

  Det fanns ju en specialversion för G3, men den verkar vara svår att få tag på. http://www.slashgear.com/lg-g3-google-cardboard-vr-headset-review-mini-07377800/ Känns som en uppdaterad version av http://www.brunosbildverkstad.se/thumb/2190/340×340/Viewmaster2.jpg